Adviesraad - leden

Mellika Hmida

Foto van Mellika Hmida

Voorstellen

Ik ben Mellika Hmida, getrouwd en samen met mijn man heb ik drie kinderen. In Rotterdam ben ik geboren en ik woon nu ongeveer 20 jaar in Spijkenisse. Een groot deel van mijn leven heb ik als HR-functionaris en coach gewerkt. Als coach begeleid ik nu mensen op persoonlijk en zakelijk gebied. Tijdens mijn werkervaring heb ik reorganisaties en fusies meegemaakt bij commerciële en dienstverlenende organisaties. Ik ben bekend met het doorvoeren van nieuwe ontwikkelingen. Mijn ervaring leert dat niet iedereen makkelijk omgaat met veranderingen.

Motivatie

Ik heb schoolgaande kinderen. Als moeder ben ik vrijwilliger op school. Vanuit gesprekken met moeders en jongeren in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs komen diverse vraagstukken naar voren. Sommige doelgroepen hebben moeite met de wetten en regels van Nederland. In sommige gevallen hebben mensen een klein duwtje in de rug of hulp nodig en vinden zij hun weg hierin niet. Ik vind dat iedereen recht heeft op ontwikkeling en steun. Verder wil ik mijn kennis en ervaring inzetten om dit met zoveel mogelijk mensen te delen.

Bijdrage

Met name onderwerpen als schooluitval, gelijke kansen en daklozen onder de jongeren gaan mij aan het hart. Het tekort aan personeel in de toekomst wordt zorgelijk. Emancipatie vind ik ook een belangrijk aandachtspunt. Het begint bij aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van de jeugd. Daarnaast vragen vrouwen binnen verschillende doelgroepen ook de nodige aandacht. Nederland heeft alle inwoners nodig om de economie draaiende te houden en zorg voor ouderen mogelijk te maken. Dat begint bij zorg voor de jeugd en gelijke kansen voor iedereen.

Vanuit deze uitgangspunten ben ik lid van ASD Nissewaard. Ik probeer deze doelgroepen met zorg te vertegenwoordigen. Ik wil deze doelgroepen steunen om ze wegwijs te maken binnen hun gemeente en zo te helpen met hun toekomst. Ik kijk kritisch naar de beleidsregels binnen de gemeente. Mijn droom is dat samenwerken en zorgen voor elkaar, uiteindelijk ook zelfregie van het individu stimuleert.

Adviesraad Sociaal Domein Nissewaard © 2024

Webdesign CreatieCentrale © 2024