Betty de Groot-Disco

Mijn naam is Betty de Groot-Disco, 69 jaar en in Gouda geboren. Ik ben getrouwd en we hebben 2 kinderen en 3 kleinkinderen.

Na mijn huwelijk zijn we in Rotterdam gaan wonen en eind 1980 naar Spijkenisse verhuisd. Meer dan 40 jaar wonen we met plezier in de wijk De Akkers.

Tijdens het wonen in Rotterdam-Noord heb ik kennis gemaakt met de Stadsvernieuwing. Verbeteren van woningen met alles wat daarbij komt kijken. Na het werken op een architectenbureau, als zelfstandig werkende pedicure en het geven van HVO lessen op basisscholen in Spijkenisse en Zuidland, ben ik de opleiding Sociaal Cultureel Werk, met als specialisatie Opbouwwerk en Management en Organisatie kunde, gaan volgen.

Mijn aandachtsgebied was vooral bewoners boven de 21 jaar in Rotterdam Centrum. In die tijd heb ik samengewerkt met peuterspeelzalen, basisscholen, bewonersorganisaties, zorgcentra, dienstverlening enz.

De kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn werkzame leven, actief in cliƫntenraden bij een zorginstelling in Rotterdam en als bewoner in de wijk de Akkers, wil ik graag inzetten in de ASD van Nissewaard.

Contact met buurtbewoners, de natuurspeeltuin, wijkcentra, winkels, sportverenigingen en vrienden geven mij inzicht in de problemen die zich in mijn omgeving voordoen.

Skip to content