Mellika Hmida

Ik ben Mellika Hmida. Vanuit mijn HR en coach achtergrond, begeleid ik mensen op persoonlijk en zakelijk gebied. Tijdens mijn werkervaring heb ik reorganisaties en fusies meegemaakt bij commerciële en dienstverlenende organisaties. Ik ben bekend met het doorvoeren van nieuwe ontwikkelingen.

Mijn ervaring leert dat niet iedereen makkelijk omgaat met veranderingen. De groei en ontwikkeling van een organisaties en uiteindelijk de gehele maatschappij is afhankelijk van de persoonlijke ontwikkeling van elk individu. De een kan niet zonder de ander. Het zou mooi zijn als mensen meer meegenomen worden in dit proces. Als persoon vind ik het belangrijk dat mensen zich tot op een bepaalde hoogte blijven ontwikkelen om de veranderingen in de maatschappij bij te houden.

Ik heb schoolgaande kinderen. Als moeder heb ik scholen gesteund als vrijwilliger. Vanuit gesprekken met moeders en jongeren op het basisonderwijs en voortgezet onderwijs komen diverse dilemma’s naar voren. In sommige gevallen heeft men een klein duwtje in de rug of ondersteuning nodig. Ik vind dat iedereen recht heeft op ontwikkeling en wil mijn kennis en ervaring inzetten om dit met zoveel mogelijk mensen te delen.

Met name thema’s als schooluitval, gelijke kansen en daklozen onder de jongeren gaan mij aan het hart. Het tekort aan personeel in de toekomst begint zorgelijk te worden. Emancipatie vind ik ook een belangrijk aandachtspunt. Het begint bij aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van de jeugd en gemotiveerde personen die bereid zijn tot eventuele omscholing om iets van hun leven te maken.

Nederland heeft alle inwonende burgers nodig om de economie draaiende te houden en dienstverlening (bijvoorbeeld zorg) mogelijk te maken. Dat begint bij zorg voor de jeugd en gelijke kansen voor iedereen. Vanuit deze uitgangspunten ben ik aangesloten bij ASD en probeer ik deze doelgroepen met zorg te vertegenwoordigen.

Ga naar de inhoud