Nieuws

Toegankelijkheid stembureaus

Stemmen

Voorlichting ambtenaren Nissewaard op 21 en 23 mei 2024

De leden van de Werkgroep Inclusie Beleid (WIB) hebben bij de voorgaande verkiezingen veel stembureaus bezocht om de toegankelijkheid van stembureaus voor mensen met een beperking te in kaart te brengen. Er wordt dan onder andere gekeken naar hoogteverschillen, open deuren, aanwezigheid van een leesloep en verlichting, een goede looproute in het kader van toegangelijkheid.

Op 21 en 23 mei 2024 hebben leden van deze werkgroep in theater De Stoep een presentatie gegeven aan een grote groep geïnteresseerde gemeenteambtenaren die betrokken zijn bij de organisatie van de Europese verkiezingen in Nissewaard van 6 juni 2024. Het doel was om de ambtenaren meer inzicht te geven op het belang van toegankelijkheid van de stembureaus voor alle inwoners van Nissewaard.

Bij de verkiezingen op 6 juni zullen weer leden van deze werkgroep een aantal stembureaus bezoeken om te kijken en te checken op toegankelijkheid.

In goede samenwerking met de verantwoordelijke ambtenaren is deze werkgroep er de afgelopen jaren in geslaagd de toegankelijkheid van stembureaus aanzienlijk te verbeteren.

Link naar de werkgroep WIB

Adviesraad Sociaal Domein Nissewaard © 2024

Webdesign CreatieCentrale © 2024