Peter Reniers

Peter Reniers, 1948 geboren en getogen in Rotterdam. Sinds 1973 woon ik in Zuidland. In mijn werkzame leven was ik docent elektrotechniek/wiskunde/natuurkunde op enkele scholen in Rotterdam.

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in de sociale achtergrond van mijn medebewoners. En ben zodoende vele jaren bestuurder geweest van verschillende sportverenigingen, als ook van de landelijke bond.

Na mijn pensionering ben ik lid geweest van de toenmalige Wmo-raad van Bernisse. In die hoedanigheid heb ik intensief deelgenomen aan het tot stand komen van de Wmo-raad van Nissewaard. Ik ben nog steeds lid van diverse verenigingen zowel van sportvereniging(en) als van belangenvereniging(en) voor ouderen. Lid van het kernteam Zuidland.

Tevens ben ik 4 jaar voorzitter geweest van Service Bureau Ouderen Bernisse, een stichting van louter vrijwilligers gericht op de Bernisser kernen die allerlei activiteiten organiseert voor 55 plussers. Nog steeds ben ik als vrijwilliger verbonden aan SBO. Ook doe ik mee aan het project Signalerend Huisbezoek welke georganiseerd wordt door SWO.

Skip to content